Nuriye ve Semih’in Avukatları “Terör Örgütü Üye ve Yöneticiliği” İle Suçlanıyor

 

Yüksel Direnişi’nden Nuriye ve Semih’in açlık eyleminde olduğu süreçte baskınlar ile gözaltına alınan Nuriye ve Semih’in avukatları olan 19’u tutsak 20 ÇHD’li avukat hakkında  İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmada iddianame hazırlandı. Avukatların “terör örgütünün avukatlık yapılanması üye ve yöneticileri” olduğu iddia ediliyor.

37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen iddianameye göre ÇHD’li avukatlardan tutuklu olan Barkın Timtik, Özgür Yılmaz ve tutuklu olmayan Oya Aslan hakkında yöneticilik iddiası ile dava açıldı. Ayrıca “Halkın Hukuk Bürosu’nda (HHB) görevli ve silahlı örgüt yöneticisi olmak ” bahanesi ile  15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Avukat Özgür Yılmaz hakkında iddianamede ayrıca “DHKP/C’nin Türkiye komitesine bağlı ‘Genel Komite’ içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgütün ‘Halk Meclisleri’ yapılanmasının genel sorumlusu olduğu, Okmeydanı, Gazi, Nurtepe ve Armutlu mahallerindeki Halk Meclisi çalışmalarını bizzat yönettiği” ibareleri yer alıyor.

Avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Ebru Timtik, Didem Baydar Ünsal, Ahmet Mandacı, Aycan Çiçek, Ayşegül Çağatay, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu, Ezgi Çakır, Günay Dağ, Naciye Demir, Süleyman Gökten, Şükriye Erden, Yağmer Erener Evin, Yaprak Türkmen, Zehra Özdemir hakkında ise “üyelik” gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.