Efrin’de Yandaş Medya Manipülasyonu! : ÖSO Zulmü YPG olarak Çevrildi

 

TSK ve ÖSO çetelerinin Efrin merkezine girmesinin ardından yandaş medayda da karalama propagandalar hız kazanmaya başladı. Habertürk televizyonu 27 Mart günü özel yayınında kanalın genel müdürü Veyis Ateş bir Efrinli ile konuşuyor. Efrinli çetelerden dert yanarken habertürk ekranlarında “YPG evlerine mallarına el koymuş” olarak aktarıldı.

Fehim Işık’ın sosyal medya paylaşımına göre çevirinin tam şekli  şöyle :


1. Kişi’nin söyledikleri:
“Biz Afrinliler olarak rahattık, şimdilerde ise silahlı gruplar var. Bunlar olmasın istiyoruz. Ancak Özgür Suriye Ordusu, bildiğiniz özgür ordu değil. Hırsızdırlar, talancıdırlar, teröristtirler, malımızı talan ettiler, eşlerimizin, daha dün gece, 3 kız çocuğunu kaçırıp tecavüz ettiler. Yaşları 15’ti.”
Manipüle edilerek aktarılan;
“Biz Türk askeri gelsin istiyoruz. Bu silahlı grupları çıkarsınlar. Biz Türkleri seviyoruz. Türk gelsin yanımıza. Bunları istemiyoruz. Bunlar evimizi yıktılar. Makinelerimizi götürdüler. Her şeyimizi götürdüler. Herkes göçmen oldu. Bir şey kalmadı. Yalnız üstümüzdekiler kaldı.”
2. Kişi’nin söyledikleri:
“Türk askeri girsin. Tamam. Asker olsun. Türkler bize yardım ediyor. Gıda veriyor, başka şeyler veriyor. Özgür Suriye Ordusu geldi evimizi yıktı. Ne koyunlarımızı bıraktı, ne büyükbaş hayvanlarımızı bıraktı, hiçbir şeyimizi bırakmadı.”3. Kişi’nin söyledikleri
“Özgür Suriye Ordusu her şeyimizi götürdü. Dün gece Mahmudiye’de 3 kişiyi soymuşlar. Paralarını da, eşyalarını da almışlar. Kadınların kulaklarına kadar müdahale edip küpelerini almışlar, kadınların göğüslerinin arasında elle arama yapmışlar, altınlarını almışlar.”