Akkuyu’da ÖLÜM’ün Temelleri Bugün Atılıyor!

Mersin’de yapılması planlanan, planlandığı günden bugüne tepkiyle karşılanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin temeli bugün Erdoğan ve Putun’in katılımıyla atılacak.

Proje başlamadan önce Çevresel Etki Değerlendirilmesi’nin (ÇED) yapılması gerektiğini belirten Mersin Nükleer Karşı Platform (NKP)’dan Avukat Alpay Antmen, santralın iptali için dava açtıklarını söyledi. Ancak hatalı olan ÇED raporunu mahkeme destekledi ve santralın yapılmasına zemin yaratmış oldu

Dava ile ilgiliyse Antmen : “Yargı süreci bitmeden temel atılmamalıdır. Velev ki inşaat sürecine başladı. Danıştay olmadı, Anayasa o da olmadı AİHM durdurma kararı alırsa, yapılan yapı yıkılır” dedi.

Santralın atıkları ne olacak?
Santralın ekolojik olarak  yaratacağı olumsuz etkiler, atıkların saklanması ve taşınma biçimi konularındaki belirsizlikleri değerlendiren Çevre Mühendisleri Odası’ndan Sinan Can ise, “Peki nükleer santralin atıkları ne yapılacak sorusu merak konusudur. Bu konuda bizleri bilgilendirmeleri gerekiyor” dedi.

Bu Bir Felaket!

Devletlerin kapitalist çıkarları için kurulan her bir santral ekolojik yıkım, yaşamın yok oluşu demek. Hiçbir enerji, kapitalizmin çarklarını döndürmeye yetmiyor, santraller bitmiyor!

Kapitalizm Felaket Nükleer Ölümdür!