Bir Muhtar Bir Muhtara Gel Beraber Endülüs’e Gidelim Demiş…

İçişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın “muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurtdışı gezilerinin organize edilmesi” talimatı üzerine 5 ilden 50 muhtar İspanya’nın Endülüs bölgesine gitmek için bu sabah yola çıktı.

Turizm şirketlerinin yaptığı seyahat organizasyonlarını aratmayan bu turun ilk ekibi Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon muhtarlarından oluşuyor.

Yurtdışına organizasyonun muhtarları çok sevindirdiğini söyleyen Beykoz Çubuklu Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu, “Bu aslında bir turistik gezi değil de muhtarlara verilen önemin bir ifadesi. Sağ olsun cumhurbaşkanımız değer verdi. Biz de gidiyoruz. Bu bir başlangıçtır, devamı da gelir inşallah.” dedi.

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat da 53 yaşında olduğunu, ilk defa yurtdışına çıkacağını belirtti.

Bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür eden Polat, “Muhtarların yurtdışına çıkması çok güzel bir imkan. Yurtdışını görmemizi sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünceleri ve muhtarlarımıza olanak sağlanması çok önemli bir olay.” ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli Hasanpaşa Mahalle Muhtarı Orhan Bahadır ise Endülüs’teki Osmanlı izlerini ve eserlerini göreceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti. Bahadır, ilk defa yurtdışına çıkacağını, kafilede yer aldığını duyduğu anda tarifsiz duygular yaşadığını dile getirerek, muhtarların gezilerde elde ettiği tecrübeleri mahallelerine aktarabileceğini bildirdi.

Erzincan’dan gelerek kafileye katılan muhtarlardan Hamza Alkan, Emniyet Genel Müdürlüğü görevlilerinin kendilerini çok iyi ağırladığını söyledi. Yurtdışına ilk kez çıkacağını ifade eden Alkan, Erzincan’a dönüşte geziyle ilgili tecrübelerini mahalleye yansıtmaya çalışacaklarını belirtti.

Trabzon Yomra Özdil Mahalle Muhtarı Barış Hatipoğlu da müslümanların yaşadığı bir yeri görerek, vatandaşlara aktaracak olmalarından dolayı onur duyduklarını söyledi.