Eren Keskin’e Verilen Cezalar Rekora Koşuyor

 

Operasyon ile bürolarına baskın yapılarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin eş Genel Yayın Yönetmeni olan avukat Eren Keskin, hakkında açılmış olan 143 davadan buüne kadar 355 bin 920 TL para cezası almışken bu cezalardan 105 bin 920 TL’si onandı. Son olarak Eren Keskin’in “Radikal Kötülük” yazısı nedeni ile açılan davada 3 bin TL para cezası da onandı.

Eren Keskin tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde kaleme alınan, “Radikal kötülük” başlıklı köşe yazısı suç unsuru olarak gösterilmiş hakkında dava açılmıştı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” suçlamasıyla 6 ay hapis cezası vermişti. Mahkeme, Keskin’e verdiği 6 aylık hapis cezasını ise 3 bin TL para cezasına çevirmişti. Verilen 3 bin TL para cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onanarak  “yazılarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin emniyet teşkilatını küçük düşürücü” ifadesine yer verdi.

Bu davanın dışında Eren Keskin’in Yargıtay’da onaylamayı bekleyen 250 bin TL para cezası ve 12.5 yıl hapis cezası bulunuyor.