Yüz Kremi Çalan Madrid Başkanı İstifa Etti

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un en sıkı müttefiklerinden Cristina Cifuentes’un, sahte master derecesi skandalının ardından bu kez de yüz kremi çaldığı görüntüler ortaya çıktı. Madrid Özerk Yönetimi Başkanı istifa etti.

İspanya’da iktidardaki sağcı Halk Partisi’nin (PP) yolsuzluk ve dolandırıcılık skandallarına bir yenisi daha eklendi. İspanya’nın 17 özerk bölgesinden biri olan Madrid Özerk Yönetimi’nin Başkanı Cristina Cifuentes, üniversiteden aldığı master derecesinin sahte olduğu suçlamalarının üzerine birde yüz kremi çalarken görüntülerinin ortaya çıkması sonucu istifa etti.

Geçen ay PP’nin iletişim sorumlularından milletvekili Pablo Casado ile Madrid bölgesel hükümetinin kadın başkanı Cristina Cifuentes hakkında Kral Juan Carlos Üniversitesi’nden hiçbir derse girmeden ve hiçbir tez hazırlamadan master derecesi aldıkları ortaya çıkmış, ununla ilgili soruşturma açılmıştı.

Üzerindeki istifa baskısını savuşturmak için tüm suçun master derecesini veren üniversitede olduğunu, tartışmalı master sertifikasını reddettiğini söyleyen Cifuentes, Başbakan Rajoy’un desteğine sahip olduğunu belirtti. Bugün OKdiario isimli haber sitesi, 2011 tarihli bir video yayımladı. Videoda Cifuentes  iki paket yaşlanma önleyici çaldığı dükkanda güvenlikçiler tarafından bir odaya götürülüp çantası aranırken görülüyor. Cifuentes, videoda 7 yıl önce ‘istemsizce yaptığı bir hatadan başka bir şeyin gözükmediğini’ savundu. Bu yüzden ‘kamuoyuna rezil edilmek istendiğini, kişiliğinin linç edildiğini’ iddia ederken, ”Bu, bir süredir siyasi olmaktan çıkıp kişisel hal alan bir taciz ve yıkım kampanyası. Çok net kırmızı çizgilerden bazıları çiğnendi” dedi.