59 Yıl Sonra Küba’da Anarşizm: Abra Sosyal Merkezi

It’s Going Down isimli web sitesi tarafından duyurulan habere göre, 59 yıllık sansür ve baskı politikasının ardından Küba’da anarşizm mücadelesi veren ilk açık örgütlenme ABRA Sosyal Merkez 5 Mayıs tarihinde faaliyete başladı.

Fidel Castro’nun iktidarı ele geçirmesi ardından yasaklanan anarşizm, Küba’da Castro öncesi sendikal hareket içerisindeki en örgütlü hareketti.

Küba’nın başkenti Havana’da kurulan ABRA’yla dünyanın farklı yerlerindeki mücadele eden anarşist örgütlenmelerden Black Rose Anarşist Federasyonu (ABD) ve Anarşist Federasyon (Britanya) dayanışma içerisinde olduğunu açıkladı. 2012’de yaratılan Taller Libertario Alfredo López inisiyatifinin gönüllüleri tarafından hayata geçirilen merkez Karayipler ve Orta Amerika Anarşist Federasyonu’nun da üyesi.

ABRA gönüllüleri, yayınladıkları açıklamada kapitalizme ve hükümetin politikalarının dışında ırk, etnik köken, cinsel yönelim, cinsiyet kimliğine dayalı ve kişinin onurunu tehdit eden diğer her türlü ayrımcılığa karşı anarşist bir mücadele yürütmek için yola çıktıklarını söylüyor.