Maniki Dünya Bitti Hüsnü Mahalli ile Halk TV Birbirine Girdi

 

 

Halk TV’de Ayşenur Arslan ile birlikte  “Maniki Dünya” isimli programı yapan Hüsnü Mahalli, kanalın programı sona erdirmesinin ardından işine son verilmesini eleştirdi sonrasında ise sosyal medya sitesi twitterdan Halk TV hesabının hakaretlerine maruz kaldı. Mahalli ile Halk TV  twitter üzerinden adeta birbirine girdi.

Mahalli, dünkü mesajında, kendisinin ‘yalancı, dolandırıcı, sahtekar ve yağcı’ olmadığını belirterek ‘ne pahasına olursa olsun’ gerçekleri anlatan bir gazeteci olduğunu söyledi. Halk TV de Mahalli’nin mesajını alıntılayarak gazeteciye cevap verdi. Kanal, Mahalli’yi ‘atmadıklarını’, dışarıdan yaptırdıkları programa son verdiklerini kaydetti. Halk TV, gazeteciye“Trollerden farksız bu çirkin üslubunu onaylamıyoruz” diye seslendi.

Mahalli de kanalın ifadeleri üzerine yeniden Twitter mesajları paylaştı. Gazeteci, kanal yönetiminin mesajlarına alındığını belirterek “Programı dışarıdan yaptırdık” sözüne tepki gösterdi.

Programın Halk TV’nin, hazırlayıcısı, sunucusu ve patentinin de Ayşenur Arslan’ın olduğunu dile getiren Mahalli, “Demek ki trollerden farklı olmayan bir üslubum var! Ben kendimi tanımlıyorum neden üzerinize alındınız” diye yazdı.

Gazeteci, sözlerine şöyle devam etti: “Ben birilerine bir şey söyleyeceksem bunu net ve açık söylerim. Ama hiç kimse benim dedikodu yaptığımı söyleyemez. Halk TV’de elbette çok sayıda onurlu insan var. Kovulduğumda gerçek nedeni açık ve samimi söyleseydiniz, anlayışla karşılar ve sorun biterdi. Gelelim Halk TV’nin tavrına: Tutuklandığında ben sizinle çalışıyordum ve kanalınızda yaptığım konuşmalardan dolayı tutuklandım. Söylediğim her şey doğruydu ve bu nedenle insanlar Maniki Dünya programını çok izliyor ve seviyordu. İsterseniz halka sorun.”

Gazeteci, şunları kaydetti: “Beyler; hiç kimse benimle ilgili şimdiye kadar bir tek kelime söylemedi ve söyleyemez. Bunu da en iyi siz bilirsiniz. Ben düşündüğüm her şeyi açık, net ve belki de en sert bir şekilde söyler yazarım. Tüm eleştirilerim gerçekler, demokrasi ve özgürlük içindir. Hepsi bu kadar.”