Savaşa Karşı Çıkan Öğretmene 1 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Hatay’da edebiyat öğretmenliği yaptığı sırada Yüksek Disiplin Kurulu tarafından işinden ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi Gülizar Işık Çay’a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sokağa çıkma yasakları döneminde yapılan haberler ve Kürt vekillerle çekildiği fotoğraflar gerekçe gösterilerek tutukluluğu istenen Gülizar Işık Çay, savunmasında şöyle konuştu:

“Tarafıma okumuş olduğunuz iddianame içeriğini kabul etmiyorum, iddianame içeriğinde geçen paylaşımlar yaklaşık 2 yıl önce olduğu için bu paylaşımlardan hangilerini yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum. Ancak sormuş olduğunuz üzere söz konusu Gülüzar Işık isimli Focebook hesabı bana aittir. Genel bir savunma yapmak istiyorum. Ben tamamen insanların yaşaması gerektiğini düşünen ve bu yönde gerek insan hakları örgütlerinde gerekse diğer sosyal kurumlarda yer alan birisiyim o paylaşımları yapmış isem de tamamen insanların öldürülmesine ilişkin bir tepki olarak yapmışımdır.

Yine kadınlarla ilgil paylaşımımda da oradaki amacım kadınların savaşmasını istemek değil sadece kendilerine yapılan fiziki müdahalelere tepki olsun diye böyle bir paylaşım yapmıştım. Benim herhangi bir suç işleme kastım olmadığı için ve yapmış olduğum paylaşımlarım düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığını düşündüğüm için beraatime karar verilmesini talep ediyorum.”