Nedir Bu Kadınların ve İstanbul’un Çektiği? : “İstanbul Nazlıdır, Kadındır”

AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin İstanbul milletvekili adaylarını tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul’u bir kadına benzetti ve “İstanbul estetiktir, en nazlısından kadındır kadın” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmasında, Erdoğan, sözü Kanal İstanbul tartışmalarına getirdi ve bunun sadece bir kalkınma projesi olmadığını, aynı zamanda stratejik bir proje olduğunu” belirterek: “Şayet bu projeyi uygulamaya koyamazsak, İstanbul Boğazı’nın geleceğini tehlikeye atarız. Kanal İstanbul projesi ülkemizin ve İstanbul’un en büyük ikinci projesi olacaktır.” dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında ‘İstanbul’un kendisi için ne anlama geldiğini’ açıkladı ve konuşmasını “İstanbul kültürdür, sanattır, estetiktir. Sizin oluşturacağınız o güzel iklim nesilden nesile miras bırakılacak eserlerin mimarı olacaktır. İstanbul en nazlısından kadındır, kadın. Sizin burada kendisine güven aşıladığınız her hanımefendi, her alanda ülkemize katılmış bir değerdir. İstanbul en dinamiğinden yağız bir delikanlıdır. Sizin burada harekete geçireceğiniz her genç geleceğimizin inşasında bize katkı sağlayacak birer enerji kaynağıdır.” diyerek bitirdi.