Bakırköy’de KESK’lilere Polis Saldırısı

OHAL KHK’si ile işlerinden atılan ve bu nedenle cumartesi günleri Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi yapan KESK’lilere ve onlara destek verenlere polis saldırdı. Saldırıda toplam 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polis tarafından dövülerek ve yerlerde sürüklenerek gözaltına alınan eylemcilerin isimleri şu şekilde:

Gülser Tanrıverdi, Dursun Doğan, Filiz Doğan, Ayla Mamati, Nuğyen Nedim, Fatoş Çekmen, İlhan Koyu, Nuray Şimşek, Serkan Penah, Dilbirin Acar, Nimet Erben ve Gökhan Turan

Güncelleme:

Gözaltına alınanların sayısının 13 olduğu, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, gözaltılar için yapılmak istenen basın açıklamasının engellenmeye çalışıldığı öğrenildi.

16:20 Basın açıklamasına izin verilmiyor, oturma eylemine geçildi, meydan polis ablukasına alındı. Polis oturma eylemine de izin vermiyor.

19:20 Bakırköy’de saat 19.00’da gerçekleşen basın açıklaması sonrası polis ikinci kez saldırdı, yaralıların ve yeni gözaltıların olduğu öğrenildi. Polis saldırısının, alanda bulunan ve gözaltılara tepki gösteren HDP ile CHP standlarındaki insanlara yöneldiği belirtiliyor.

19:28 Polis saldırısı sonrası KESK basın açıklaması gerçekleştiriyor. Açıklamada gözaltılar serbest bırakılana dek alanın terk edilmeyeceği belirtiliyor.

Bakırköy’de gözaltılar serbest bırakıldı. Bugünkü polis saldırısında işkence edilerek gözaltına alınan eylemcilerin az önce serbest bırakıldığı öğrenildi.