Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül Töreninin 4.sü Gerçekleştirildi

Taksim Gezi Parkı Direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve sivil-faşist çeteler tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz anısına düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödül Töreni‘nin 4’üncüsü gerçekleştirildi. DİSK, KESK, TMMOB, Eskişehir Bilecik Tabip Odası ve ALİKEV tarafından düzenlenen törende bu yılki ödülleri Ahmet Şık ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi aldı. Ali İsmail’in  2 Haziran 2013 gecesi dövüldüğü Eskişehir Sanayi Sokak’ta düzenlenen anmanın ardından Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde Gezi Eylemlerini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törene katılanlara teşekkür eden Anne Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz’ın gençlerin bedeninde yaşamaya devam ettiğini söyledi. Anne Emel Korkmaz, “Hepinize çok teşekkür ediyorum Ali İsmail’i yaşattığınız için, onun anısına bugün burada olduğunuz için. İnanın konuşacak o kadar çok şey var ki ama boğazım düğümleniyor. Ali buraya öğrenci olarak geldi. Hayatta kalsaydı öğrencilerinin karnelerini hazırlıyor olacaktı ama maalesef katiller tarafından elimizden alındı. Ama yine de Ali İsmail sadece bedenen aramızda değil. Ali İsmail’in ruhu burada, aramızda. O, yüzlerce, binlerce gencin yüreğinde yaşıyor. Binlerce anne ve babanın evladı olarak evinde, bunu biliyorum. Ali İsmail yaşasaydı şimdi bugünlerde öğrencilerinin karnelerini dolduruyor olacaktı” dedi.

Ödül töreninin ardından Ahmet Şık ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Bülent Nazım Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “barış” temalı bir söyleşi gerçekleştirildi.