Bacakları Kesilen Yavru Köpek Yaşamını Yitirdi

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bir yavru köpek, bacakları kesilmiş halde bulunmuştu. Yavru köpeğin, İstanbul Ataşehir’de tedavisine başlanmış, bugün ameliyata alınacağı belirtilmişti.

Ancak bugün öğleden sonra hastaneden gelen haber olumsuzdu. Hastane yetkilileri sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, ” Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen herşeyi yaptığımız beirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik” dedi.

Veteriner doktor Berktuğ Çiftçi, ameliyat öncesinde şunları söylemişti:
“Hayvanın muayenelerini yaptıktan sonra ayaklarının bandajları alındı ve ağrı kesici antibiyotiklerle, serumlarla desteklendi. Daha sonra hayvan yemek yemeye başladı. Bu iyi bir gelişmedir hayvan için. Bugün için de açıkta kalan yaraların tekrar revize edilerek ameliyata alarak onu ilerde rahat yaşayabileceği protez takıp, gezebileceği şekilde ayarlamaya çalışacağız. 15 günlük kritik bir sürecimiz var. Hayvanın durumu şu an kritik.”

Veteriner Çiftçi, gerçekleştirdikleri tetkiklerde söz konusu vahşetin insan tarafından yapıldığını belirlediklerini söyledi.

Kaynak: Patika Ekoloji Kolektifi