Kadıköy’deki Sınav Karşıtı Eylemde Gözaltında İşkence Raporlandı

Geçtiğimiz 8 Haziran günü liseli gençlik örgütlerinin yapmak istediği sınav karşıtı eyleme gerçekleşen polis saldırısında, çoğunluğu liseli 21 kişi işkence yapılarak gözaltına alınmıştı.

Kadıköy'de Liselilere Polis Saldırısı

Kadıköy Süreyya Operası önünde yürüyüşümüzü engellemek isteyen polisin saldırı anı.Yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!

Gepostet von Lise Anarşist Faaliyet am Freitag, 8. Juni 2018

Gözaltına alınanlar, gerek çevik kuvvet midibüsünde, gerekse götürüldükleri polis merkezlerinde işkence görmüşlerdi. Polis saldırısında gözaltına alınanlardan Atakan Polat, İlyas Seyrek ve Oğuz Arıcan’ın Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan (TİHV) aldıkları doktor raporları polis işkencesini belgeledi.

 

Söz konusu raporlara göre Atakan Polat’ın omurgasında L3 kemiği olarak adlandırılan kemiğinde kırık tespit edildi.  Oğuz Arıcan’ın da, gördüğü işkence nedeniyle sağ omuzda kol kemiğinin bağlantı noktasında yırtık ve ödem oluştuğu öğrenildi. İlyas Seyrek’in ise vücudunda morluklar ve omzunda kayma olduğu raporlarla belgelendi . Ayrıca gözaltına alınan herkeste kol ve bacaklarda morluklar ve bileklerde kelepçe kesikleri oluştuğu alınan bilgiler arasında.