Oy Verme İşlemi Usulsüzlük ve Baskılarla Başladı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimi için oy verme işlemleri başladı. Oy vermenin başlamasıyla birlikte farklı bölgelerden usulsüzlük ve beklendiği gibi, özellikle HDP  seçmenleriyle sandık görevlilerine yönelik baskı haberleri de gelmeye başladı.

İsminin Halil Sungur olduğu öğrenilen bir kişi oy pusulasını ve pusulaya yazdığı notu sosyal medyadan paylaştı.

Daha önceki seçimlerden aşina olunan, hile ve oy çalma gibi usulsüzlükleri akla getiren “plakasız araçlar da” bu seçimde yine oy verilecek okulların bahçelerinde boy göstermeye başladı. Sabah saatlerinde, İstanbul Bağcılar Demirkapı Mahallesi’nde bulunan Hasan Kağnıcı İlkokulu’nda plakasız araçlar görüldü.

Bakur’da ise beklendiği gibi, HDP  seçmen ve sandık görevlilerine yönelik engelleme ve baskı haberleri gelmeye devam ediyor. Bu haberlerden bazıları şunlar:

  • Van merkez İpek Yolu ilçesine bağlı Bostanici mahallesinde bulunan EREK TOKI ilköğretim okulunda polisler müşahitlerin içeri girmesine izin vermiyor. Polislerin, kendilerine müşahitlerin içeri alınmaması yönünde talimat verildiğini söyledikleri belirtiliyor.
  • Mezopotamya Ajansı’nın bildirdiğine göre Amed’de Kulp ilçesine  bağlı Koçkar Köyü’nün yolunu kapatan AKP’li köy korucuları, HDP’li sandık görevlilerinin köye girmelerine engel oluyor.
  • Erzurum Tekman’da ise oy verilecek bazı  okulların giriş kapıları zırhlı araçlarla kapatılmış durumda.