“Yeşilçam’ın Anarşisti” Kemal Sunal Ölümünün 18. Yılında Anıldı

Yeşilçam sinemasının komedi filmleriyle tanınmış unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal, ölümünün 18. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezarı başında anıldı. Anmaya Sunal’ın ailesi, arkadaşları ve sinema dünyasından isimler katıldı.

Anma sonrası bir açıklama yapan Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, “18 yıl sonra bile filmlerinin oynaması, genç, küçük hayranlarının artması tek tesellimiz.” dedi. Oğlu Ali Sunal ise “Onu özlüyoruz, Bu özlem dinmeyecek ama bıraktığı eserlerle avunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kemal Sunal yıllar sonra yeniden dönüp bitirdiği Hukuk Fakültesi’nin ardından “Televizyon ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü” isimli yüksek lisans bitirme tezinde kendisiyle özdeşleşen “Şaban” karakterinden anarşist olarak söz etmişti.

Kemal Sunal’a göre Şaban karakteri kendisine baskı kuran ve onu içine dahil etmeye çalışan her düzeni yıkan bir anarşisttir. “Paşalığı, hizmetkarlığı, gansterliği, şarkıcılığı, transvetsiliği, aklınıza gelecek her türlü biri sistemi yıkıcı bir anarşinin hedefine çevirir o. Bunu yapabilmesinin ön koşulu: O, bu düzen içinde kendine tutunacak bir yer aramaz. Bulsa da, oraya da kısa sürede anarşiyi egemen kılacaktır yine.”