Yalova’da G.Kore ile “WC Diplomasisi”

Yalova’da toplam 193 bin liraya mal edilen tuvalet törenle hizmete açıldı. Yalova belediye başkanı, Güney Kore İstanbul başkonsolosu ve Dünya Tuvalet Birliği (WTA) başkanının katılımıyla yapılan açılışta konuşmalar yapıldı. Açılışta konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, açılışını yaptıkları tuvaletin kentte siyaseten kullanıldığını, eleştiri konusu edildiğini iddia etti. Kente tuvalet yapma fikri ve teklifinin Güney Kore’den geldiğini hatırlatan Salman, şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıl bizi ziyaret eden Suwon belediye başkanına Suwon Parkı’nı gezdirirken‘Buraya bir tuvalet yapalım’ teklifi geldi. Biz de bu konuda yapılan teklifi geri çevirmenin doğru olmayacağını düşünerek kabul ettik. Bu umumi tuvaleti sevgili vatandaşlarımız gerektiği gibi eve verilmiş bir hediye gibi kullanırlar. Sonuçta Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bizde ‘Temizlik imandan gelir’diye bir sözümüz var.

Törende WTA Genel Sekreteri Young Checl Kim ve Güney Kore İstanbul Başkonsolu Keewon Hong da birer konuşma yaparak açılan tuvaletin her iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunacağını ve bu kültürün birçok ülkede yayılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.