İsrail Gazze’ye Saldırıyor

İşgalci İsrail devleti dünden bu yana kuşatma altında bulundurduğu Gazze’ye füze saldırıları düzenliyor. Saldırılarda şu ana dek 6 Filistinli yaşamını yitirdi, en az 25 kişi de yaralandı. Filistinli direniş örgütleri tarafından oluşturulan ortak operasyon odasınca saldırılara yönelik gerçekleştirilen misillemelerde ise İsrail kaynakları 3 sivilin yaşamını yitirdiğini 5’i ağır 85 kişinin de yaralandığını iddia ediyor. Gazze çevresindeki Yahudi yerleşimcilerin yaşadığı bölgelerde dünden bu yana aralıklarla sirenlerin çalındığı, bu durumun korku ve paniği artırdığı belirtilirken, İsrail’in Yediohot Ahronot gazetesi 3000 kadar Yahudi yerleşimcinin yaşadıkları yerleri terk ederek otellere yerleştiğini iddia etti. Maariv gazetesi de onlarca ailenin İsrail’in orta kesimlerindeki güvenli bölgelere yerleştiği yönünde haberler geçti. İsrail medyasında yer alan haberlere göre,Siyonist işgal devletinin saldırılarına karşı, Filistinli direniş örgütlerinden en az 400 füzeyle misillemede bulunulduğu belirtiliyor.

İsrail askerlerini taşıyan bir otobüsün kornet füzesiyle vurulma anı:

Dün akşam Filistinlilere ait Aksa TV stüdyolarını vuran İsrail, bu sabah itibarıyla saldırılarında sivilleri daha açıktan hedef alarak, Melka kampında çocukların da bulunduğu kalabalığa ateş açtı. İşgal rejimi bölgeye tank ve zırhlı araç sevkiyatına devam ediyor.

 

Gazze’ye yapılan saldırılara dair Rusya, İsrail’i provokasyon ile suçlarken, Mısır ise işgal devletine, saldırlarını durdurma çağrısı yaptı.  ABD Dışişleri Bakanlığı da , İsrail’in kendini savunma hakkını vurgulayarak rutin dışına çıkmadı.