Diyanet’e LGBTİ+ Soruları ve Diyanetin Nefret Söylemi Cevapları

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’na e-devlet uygulaması üzerinden sorular soruluyor. iyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu ise bu soruları yanıtlıyor. Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre geçtiğimiz günlerde Diyanet’e yöneltilen LGBTİ+’lara dönük ayrımcılıkla ilgili sorulara nefret söylemiyle yanıt verdi: “Normal değil, patolojik, haddi aşıyor, helak edici büyük günah, yapısal bozukluk, hak değil batıl davası!”

Dİyanete yöneltilen sorulardan bazıları şöyle : “İslam dininin LGBTİ+ kişilere yaklaşımı nedir? Müslümanlar, LGBTİ+’lara karşı nasıl davranmalıdır? İbadet edenlerin cinsiyetlerine göre ayrıldığı durumlarda trans kadın ve erkekler ile interseks ve cinsiyetsiz kişiler hangi kısımlarda bulunmalıdır? Bu kişilerin cenaze namazları atanmış cinsiyetlerine mi, yoksa cinsiyet kimliklerine göre mi okunmalıdır? LGBTİ+’ların ibadethanelerde ayrımcılığa uğradığı hallerde DİB’in görev ve sorumluluğu nedir?”

Diyanetin benzeri sorulara verdiği cevaplar ise nefret söylemi açısından hiç de şaşırtıcı değildi. İşte Diyanetin cevapları :

“Yüce Allah, insanı erkek ve dişi olarak yarattığı gibi biyolojik kimlik ile cinsel kimliklerini de uyumlu yaratmıştır. Bunun sonucu olarak erkeği kadına; kadını erkeğe meyilli kılmış, hayatın devamını buna dayandırmıştır. Bu doğal durumun dışında erkeğin hemcinsine, kadının da hemcinsine karşı cinsel duygular beslemesi normal ve doğuştan değildir.”

“İslam’a göre, eşcinsellik, lezbiyenlik ve benzeri her türlü cinsel ilişkiler haddi/sınırı aşmak olarak nitelendirilmiş ve her türlü gayr-i meşru ilişkilerin helak edici büyük günahlardan olduğu bildirilmiştir.”