Ersur Fabrikası İşçileri Ödenmeyen Maaşları İçin İş Bıraktı

Yalova’daki fabrikasını Bilecik’e taşıma kararı alan iplik üreticisi Ersur fabrikasın işçileri, 45 gündür maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler, fabrikanın taşınmasıyla işsiz kalacaklarından endişe duyuyor.

İşçilerin tamamı fabrikanın taşınacağı Bilecik’e gitmek istemiyor. Çocuk okuttuklarını, hayatlarını Yalova’da kurduklarını söyleyen işçiler “Sebebi zarar etmek mi anlamıyoruz. Zorunlu mesai doğal bir durum haline gelmişti. Hala ağustosun mesai ücretlerini bile alamadık” dedi.

Ücretlerini alamadıkları için Kasım’da iş bırakan Ersur işçileri, “Maaşından çok mesai alacağı olan arkadaşlar var. Kırık arabalarla çalışıyoruz. 24 saat çalışan makineler arızalanınca bizi suçluyorlar. 4 saat uykuyla çalışıyoruz. Buna rağmen bize insanca muamele yapılmıyor” dedi

Bu yaşadıkları yetmezmiş gibi şimdi de fabrikanın taşınmasıyla sorunlarının artacağını söyleyen işçiler, ekonomik kriz döneminde işsiz kalmak istemediklerini belirtti. İşçiler, hakları için bir araya gelme çağrısı yaptı.