8 Mart Gece Yürüyüşü Polise Rağmen Gerçekleşti

Bugün, pek çok şehirden binlerce kadın, her sene düzenlenen Gece Yürüyüşü’nde buluştu.  İstanbul’da gerçekleştirilen gece yürüyüşü, polisin engelleme çabaları ve saldırılarına rağmen kadınların kararlılığıyla güçlenerek devam etti.

Akşamüstü saatlerinde “güvenlik” bahanesiyle İstiklal’e çıkan bütün sokakları kapatmaya başlayan polis, bir süre sonra bütün girişleri engelledi, metroyu kapattı ve İstiklal Caddesi’ni boşalttı.

Bir süre sonra, ara sokaklarda toplanan kadınlar eylem alanına gitmek için yürüyüşe geçtiler ve Fransız Konsolosluğu önünde buluştular. Aynı anda pek çok kadın Taksim Meydanı’ndan da yürüyüşlerine başlamışlardı.

Binlerce kadın Taksim Meydanı’ndan Fransız Konsolosluğu’na kadar bütün eylem alanını doldurdu ve yürüyüş ısrarlarını sürdürdü.Bir süre sonra polis, kadınlara plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırmaya başladı. Kadınlar, saldırıya rağmen İstiklal’in ara sokaklarına dağılarak eylemlerini sürdürdüler.

Uzun süre ara sokaklarda yürüyüşlerini gerçekleştiren kadınlar, şarkılarını ve halaylarını vapurda ve Kadıköy sokaklarında haykırmaya devam etti.