2019 1 Mayıs’ı da Eylemlerle Selamlandı

Ezilenlerin dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta İstanbul başta olmak üzere birçok kentte  on binlerce kişi alanlarda bir araya geldi. İstanbul’da yapılan mitingte Bakırköy Pazar Alanı’na üç koldan yürüyen eylemciler, alanı tamamen doldurdu. Ankara ve İzmir’de de 1 Mayıs için yapılan mitinglerde binlerce kişi alanlara çıktı.

İstanbul’da Bakırköy Pazar Alanı’na üç koldan yürüyen eylemciler alanı tamamen doldurdu. Mitinge Dikilitaş kolundan katılan devrimci anarşistler, Genç İşçi Derneği’nin (GİDER) “Tek Damla Yağmurla Başlar Her Fırtına” pankartıyla yürüdü. Yürüyüş sırasında “İsyan Devrim Anarşi”, “Ekmek Adalet Özgürlük”, “Yaşasın 1 Mayıs Yaşasın Anarşizm” başta olmak üzere anarşist sloganları haykıran eylemciler, ajitasyonlarıyla 1 Mayıs’ın “1886 Chicago-Haymarket” direnişine uzanan anarşist kökenine vurgu yaparken, genç işçilerin hizmet sektöründeki sömürüsüne de dikkat çekti.

1 Mayıs, Ankara’da yapılan mitingle de selamlandı. Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşan binlerce eylemci slogan ve pankartlarla Tandoğan Meydanı’na yürüdü. Devrimci Anarşistler de, Ankara’daki 1 Mayıs mitinginde “1886’dan Bugüne Anarşizm Örgütlenmektir – KARALA” pankartıyla yürüyüş kolu ve alanda yerini aldı.

İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nda üç koldan gerçekleştirilen yürüyüş ve mitinge devrimci anarşistler  “Karşılıklı Yardımlaş, Ekmeği Fethet ” pankartıyla katılım gösterdiler.