Üst Düzey Komutanlar Rehin Alındı İddiası: Dışişleri, 6 TC Vatandaşı İçin Açıklama Yaptı

Libya’da General Halife Hafter güçlerince alıkonulan 6 TC vatandaşı ile ilgili Ankara’dan uyarı geldi. Dışişleri Bakanlığı, TC vatandaşlarının serbest bırakılmamaları halinde Hafter unsurlarının “meşru hedef” haline geleceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir.” denildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de olayla ilgili açıklama yaptı. Çelik, “Türkiye Libya halkının kardeşidir. Libya için her zaman barış ve huzur diledik. Geleceğinin huzur ve barış içinde olmasını diliyoruz. Libya’da kanunsuzluğa karşı çıktık ve çıkıyoruz. Hafter’in Libya’daki milisleri kanunsuz hareketlerine vahim bir şekilde devam ediyor. 6 vatandaşımızı haydutça bir tavırla tutukladılar. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Al Marsad adlı haber sitesi de içlerinde Tümgeneral İrfan Özsert’in de bulunduğu birçok üst düzey komutanın Libya’da rehin tutulduğunu iddia ederek nüfuz cüzdanlarının detaylarını içerir şekilde fotoğraflarını paylaştı.

Muammer Kaddafi’nin 2011’de devrilmesinden sonra istikrarını kaybeden Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter, geçtiğimiz günlerde TC Devleti’ni “düşman” ilan etmişti. Hafter, sözcüsü Ahmet el Mesmari aracılığıyla yaptığı açıklamada, Libya hava sahasının Türk uçaklarına kapatıldığını belirterek, komuta ettiği birliklerine bölgedeki Türk gemilerine ve tesislerine saldırmaları emrini vermişti.