Rojava’da Gasp Edilen On Binlerce Ton Mahsul Türkiye’ye Getiriliyor

Geçtiğimiz yıl Efrin’den zorla gasp edilerek getirilen ve Türkiye’de satılan zeytin ile zeytinyağından sonra “Barış Pınarı” adı verilen işgal operasyonu sonrası ÖSO-SMO çetelerinin Gire Spi ve Serekaniye bölgelerinden zorla gasp edilen on binlerce ton hububat Türkiye’ye getirilecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Rojava’nın Gire Spi bölgesinden 20 bin ton hububat alınacağını açıkladı. Söz konusu hububatın Gire Spi’den Urfa’ya nakliyesi için ise 1.3 milyon TL harcanacağı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl Rojava’nın Efrin bölgesinden on binlerce ton zeytinyağının Türkiye’ye gerek yasal gerekse de yasa dışı yollar kullanılarak sokulması büyük tepkilere neden olmuştu. TC ile birlikte hareket eden ÖSO-SMO çetelerinin , halkın zeytin ve zeytinyağı hasadına zorla el koyarak bunları Türkiye’ye değerinin çok altına sattığı tespit edilmişti.

9 Ekim tarihinde işgal edilen Gire Spi, Siluk ve Serekaniye bölgelerinde zaman zaman ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının asıl sebebinin pamuk, zeytin, zeytinyağı ve hububat gibi tahılların çalınması ve çalınan tahılların naklinin güven içinde sağlanması olduğu biliniyor.