Koronavirüs Yayılıyor

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüs tehdidi artıyor. Virüse son olarak Suudi Arabistan’da bir Hindistanlı hemşirede rastlandı. Çin’de 17 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüsü Singapur’da 1, Vietnam’da da 2 Çin’lide görüldü.

Sağlık Bakanlığı, Çin’den dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan kenti ile İstanbul arasındaki seferlerin durdurulduğunu açıkladı. Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada 3 gün sefer düzenleniyordu.

Henüz özellikleri bilinmeyen ve ‘gizemli virüs’ olarak adlandırılan koronavirüs zatürre benzeri bir hastalığa yol açıyor. Koronavirüs ilk kez 31 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Wuhan şehrinde tanımlandı. Vakaların bazılarında koronavirüsün hasta insanlarla temas sonrası geliştiği ve yüksek ateş, solunum yetmezliği gibi şikâyetlere sebep olduğu görüldü. Bu vakaların tamamının Wuhan şehrindeki bir deniz ürünü pazarı ile ilişkili olması, aynı zamanda deniz ürünü pazarındaki cansız yüzeylerde de bu virüsün saptanması, koronavirüsün kaynağı konusunda şüphe uyandırıyor. Dünya Sağlık Örgütü´nün açıklaması da koronavirüsün muhtemelen hayvan kaynaklı bir virüs olduğu yönünde .