Deniz Seferleri 24 Saate Çıkıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusundaki güncellemeleri devam ediyor. Metro hatlarında ulaşım saatlerinin uzatılmasının ardından, alınan kararla deniz seferlerinin de sabaha kadar sürmesi yönünde bir karar alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, meclis kararı sonrası Boğaz hatlarının 24 saat çalışacağını duyurdu. Deniz yolunu kullanan yolculardan, çok sayıda yeni talepler geldiğini bu bağlamda yaz tarifesine hazırlık yaptıklarını ifade eden Dedetaş, şöyle konuştu:

“Denizciliğin payını artırmak için ulaşım entegrasyonu gerekiyor. Sefer saatlerinin planlanması anlamında çalışmalara başladık. Tersanemizde bakım süreçlerini iyileştiriyoruz. Koltuklarıyla gündeme gelen 34 senelik Moda Vapuru’nun tamir sürecini hızlandırdık, mart ayında yolcularımıza hizmet vermesini planlıyoruz.”

Toplu Ulaşım Müdürlüğü’nün çalıştayı sonrası ring seferi olarak Adalar’a 24 saat hizmet verilmeye başlandığını da ifade eden Dedetaş, meclis kararı sonrası da Boğaz’da da 24 saat çalışan bir sistemi uygulayacaklarını bildirdi. Açıklamada elektrikli araçların kullanımına yönelik de düzenlemeler olduğu söylendi.