İdlib’de Çatışmalar Sürüyor: 5 Türk Askeri Öldü


Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada 5 askerin öldüğünü duyurdu. Suriye ordusu ve Türkiye arasında çatışmaların devam ettiği İdlib’de 5 Türk askerinin öldüğü, 5 askerin ise yaralandığı açıklandı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, “İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır” şeklindeki iddialar, TSK askerlerinin bölgedeki varlığına dayanak yapıldı.

Saldırının ardından savaş çığırtkanı medya kuruluşları ve aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı, çeşitli siyasi parti başkanlarının olduğu insanlar savaşların/çatışmaların övüldüğü açıklamalar yaptı.

Devlet kurumlarından yapılan açıklamalarda sözde “insani yardım” yapıldığı iddasıyla meşrulaştırılan operasyona ilişkin “intikam” vurgusu yükseltildi…