10 Ekim Ankara Katliamı Davası Başladı

10 Ekim Ankara Katliamı Dava Duruşması 13 Şubat (bugün) sabah 10:00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, ”Sorumlu tüm failler tek tek hesap verene kadar davamızın arkasındayız! ” diyerek davaya çağrı yaptı. Komisyonun hatırlattığı dava süreci ise şöyle:

”-7 Kasım 2016’da başlayan yargılama süreci boyunca Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 grup duruşma ve 54 celse yapıldı.

-3 Ağustos 2018’deki karar duruşmasında tutuklu 19 sanıktan 9’u hk. 101 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 9’u hk. örgüt üyeliğinden 7,5-12 yıl arası cezalar verildi. Erman Ekici hakkındaysa örgüt yöneticiliğinden 18 yıl ceza verilip katliamdan kaynaklı suç duyurusunda bulunuldu.

Bu yetersiz yargılama süreci kamu vicdanını rahatlatmaktan uzak kaldı ÇÜNKÜ: – Hiçbir kamu görevlisi yargılanmadı, devletin sorumluluğunun üstü örtüldü. – Firari sanıkların yakalanmasına yönelik hiçbir çaba gösterilmedi. – Sanık IŞİD’liler bakımından istenen cezalar çok azdı.

-Mevcut sanıklar dışında katliamla ilişkisi tespit edilen kişiler tüm ısrarlarımıza karşın dosyaya dahil edilmedi. – #10Ekim #AnkaraKatliamı insanlığa karşı suçtur! Karar, bu gerçek yok sayılarak verildi.

Bu kararla aynı zamanda firari 16 sanığın dosyası tefrik edildi ve biliyoruz ki Afganistan’da, Irak’ta, Çeçenistan’da, Suriye’de cihatçı yapılanmalar içinde yıllar boyu savaşmış, Türkiye’de binlerce IŞİD militanı eğitip canlı bomba düzenekleri üzerine uzmanlaşmış olan ve hatta dava dosyası ile basına yansıyan bilgilere göre 10 Ekim sonrasında da katliamlar örgütlemeyi sürdüren bu kişiler, yıllardır aramızda dolaşıyor! Yani bu korkunç tablo karşısında bugün ancak yargılamanın ilk aşamasının sonuçlandığından bahsedebiliriz.

Son olarak, 21 Kasım 2019’da görülen bir önceki duruşmada yalnızca yine sanıklardan Erman Ekici açısından bile olsa Türkiye tarihinde ilk kez “insanlığa karşı suç” kavramı bir davanın parçası halini alabildi.

Tüm bu sebeplerle: –#10EkimKatliamı‘nda parmağı olan herkesin ortaya çıkarılması, -Firari sanıkların da yakalanıp tümünün insanlığa karşı suçtan yargılanması, -Yıllardır hep birlikte sürdürdüğümüz mücadelemizin adaletle sonuçlanması için ısrarla & inatla bu davanın peşindeyiz!

#UnutmadıkUnutturmayacağız