Sendikalaştıkları İçin Hürriyet’ten Çıkarılan 45 Gazetecinin Davası Yarın

Hürriyet gazetesinin TGS’ye üye olduktan sonra evlerine tebligat göndererek işten çıkardığı 45 gazetecinin işe iade davası yarın saat 13.00’te Bakırköy Adliyesinde görülecek.

Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada Hürriyet Gazetesi patronunun işten çıkardığı 45 gazetecinin işe iade davasının yarın saat 13.00’te Bakırköy Adliyesinde görüleceği belirtilerek; “Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olan gazetecileri engelleyen, haksız sebeple işten çıkaran ve işçilerin hakkı olan kıdem ve ihbar tazminatlarını vermeyen işveren ile mahkeme önünde hesaplaşacağız” denildi.

Ömrünün yarısını Hürriyet’te geçirenlerden gazeteciliğe Hürriyet’te başlayanlara kadar aileleriyle birlikte yüzlerce kişinin mağdur edildiği, hukukun çiğnendiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazeteleri yönetenler Anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkına saygı duymak, gazetecilerin emeklerine saygı duymak zorundadır. İşten atılan 45 üyemizin tazminatını kuruşu kuruşuna alacağız. Sendika hakkına saygı duymayı öğreteceğiz. Medya sektöründe orman kanunları sona erecek, sendikalı, toplu iş sözleşmeli bir çalışma düzenini Türkiye Gazeteciler Sendikası kuracaktır. Üyelerimizi işten çıkarılan gazetecilerin yanında olmaya çağırıyoruz.”