Burhan Kuzu ve Zindaşti İlişkisinde Yeni Kayıtlar Çıktı

Hakkında kasten öldürme, uyuşturucu ticareti, cinayete azmettirmek gibi çokça suçlama bulunan Naci Şerifi Zindaşti dava sürecinin sonunda, 2018’de tahliye edilmiş ancak tahliye edilmesinin ardından davaya bakan hakim ve savcıların iddiaları gündeme gelmişti. Davaya bakan iki hakim ve bir savcı eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı baş danışmanı Burhan Kuzu’nun kendilerini arayarak Zindaşti’yi serbest bırakmaları yönünde konuştuğunu söylemişti. Burhan Kuzu’nun iddiaları reddetmesi ve Zindaşti ile iki kere görüştüğünü söylemesi üzerine ortaya çıkan HTS kayıtları Burhan Kuzu’nun sözlerini yalanladı.

Rapora göre Burhan Kuzu’nun Zindaşti ile ikiden fazla kere olmak üzere sıklıkla konuştuğu görülüyor. Ayrıca beraber yemek yedikleri bir fotoğraf ve Zindaşti ile Kuzu’nun ortak olarak iletişim kurduğu kişiler, kişiler arasındaki mesajlaşmalar da bu raporda yer alıyor:

Zindaşti’nin “Kendisiyle 2011 veya 2014 bir kere görüştüm” diyen Kuzu’ya 1 Kasım 2015’te “5557” numaraları ile biten telefonundan “Hocam” yazarak bir video gönderdiği, buna karşılık Kuzu’nun “0290” numaraları ile biten telefonundan “Allah utandırmasın inşallah” yazdığı yer aldı. Zindaşti’nin Kuzu ile 9 Ekim 2015 tarihinde telefon konuşması yaptığı, Zindaşti için çalışan Ekrem Öztunç’a ait görünen “9999” numaraları ile biten telefonundan ise Kuzu ile 2016 yılı mart ayında dokuz kere görüştüğü, 29 Mart 2016’da ise yine mesajlaştığı ortaya çıktı.