“Virüs Üzerinden Siyaset” Nasıl Yapılır?

Devlet iktidarının üç bakanı Covid-19 bulgularına dair açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan üç bakandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “…Bu süreçte kararları hızlı aldık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kararların hızlı alınmasında oluşturduğu sonuç ve başarı bu…” sözleriyle, söz konusu virüs salgını üzerinden, iç siyasetin tartışmalı konularından “Başkanlık Sistemi” propagandası yaptı. Küresel çapta olanca hızıyla yayılan ve coğrafyamızda da benzer bir seyir izleyeceği aşikar olan Covid-19’a dair somut önlemlerden çok, “soyut icraatların” ön plana çıktığı basın toplantısında “…Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir.” gibi somut gerçekliği havada kalan sözler sarf edildi.

Basın toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kişisel bazda alınması gereken önlemlere dikkat çekerken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy daha az turistin gelmesini sağlayacaklarını duyurdu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da “Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız” dedi. Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilmesine ilişkin ise, “Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Şu an bir şey söylemem doğru olmaz. dedi. Koca ayrıca, risk grubu olarak nitelenen 60-65 yaş aralığındaki insanların “…mümkün mertebe dışarı çıkmamalarını.” salık vermeyi ihmal etmedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise otellere yaz sezonu başlangıcını bu sene mart sonu değil, nisan sonu olarak planlamalarını önerdi.