HDP’li Belediyelere Kayyum Atandı, Eşbaşkanlar Gözaltına Alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binaları sabah saatlerinde polislerce ablukaya alınırken, belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı, belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi. Belediyelere kayyum atamalarıyla birlikte belediye eşbaşkanlarının da evlerine baskınlar düzenlendi. Evlerine baskın yapılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Eğil Belediye Eşbaşkanı Mustafa Akkul ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. 

Kayyum atanmasına belediye önünde tepki gösteren HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile HDP’lilere polis saldırdı. Polis saldırısında HDP İl Eşbaşkanları Fatma Ablay ve Ömer Kulplu ile birlikte yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. 

65 BELEDİYEDEN 37’SİNE KAYYUM

 HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. 6 KHK’li belediye eşbaşkanının mazbataları, seçimleri kaybeden AKP adaylarına verilmişti. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 2 il, 30 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.