ABD’de Fast-Food İşçileri Grevde

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, patronların koronavirüse karşı  kişisel korunma gereçleri sağlamaması nedeniyle fast food işçileri greve gitti. Yüzlerce işçinin iş bıraktığı grevde işçilerin, kişisel korunma gereçlerinin yanı sıra ücretli hastalık izni de talep ettiği belirtiliyor. Sendika.org’un Democracy Now haber sitesinden aktardığı habere göre, yemek işçileri sendikası “United Food and Commercial Workers Union”, bir bildiri yayımlayarak Trump yönetiminin yemek işçilerine zorunlu korunma kuralları çıkartması için çağrıda bulundu.

30 fast food restoranının katıldığı grevdeki işçilerden biri olan  Irving Gaza, yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: “Burada hayatını riske atan benim. Arabalara servis yapan benim. Halkla çok yakın mesafede iş gören benim. McDonald’s ne bana ne de diğerlerine tehlike tazminatı ödüyor. Ne maskemiz ne de başka bir korunma aracımız bulunuyor.”

ABD’de Amazon, Purdeu, General Electric, Whole Foods işçileri ve çeşitli hastanelerdeki hemşireleri daha önce benzer taleplerle greve gitmişti.