Urfa F Tipi Hapishanesi’ndeki Tutsaklar: Sesimize Kulak Verin

Meclis’e getirilen yeni infaz düzenlemesi üzerinde görüşmeler devam ederken, kapsam dışında tutulan siyasi tutsaklar koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı nasıl bir tehlike altına olduklarını aileleri aracılığı ile duyurmaya çalışıyorlar. Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde 29 yıldır tutsak olan Kasım Karataş, telefonla görüştüğü ailesine koronavirüse salgınına karşı kaderlerine terk edilmiş bir durumda olduklarını aktardı.  

Yurt dışında yaşayan kızı Gülistan Karataş ile yaptığı telefon görüşmesinde hapishadeki koşulları aktardı. 2016 yılında açık kalp ameliyatı olan babasının şeker, tansiyon gibi kronik hastalıklarının yanı sıra mide rahatsızlığı yaşadığını belirten Gülistan Karataş, hapishane koşullarının sağlığına uygun olmamasından ötürü tahliyesi yönünde yaptıkları başvurularının bu zamana kadar hep reddedildiğini ifade etti.  

Telefon görüşmesinde babasının aynı koğuşta kaldığı bazı arkadaşlarında kusma, yüksek ateş ve öksürük şikâyetlerinin baş gösterdiğini, fakat buna rağmen herhangi bir tıbbi müdahalenin yapılmadığını ve kaderimize terk edilmiş bir durumdayız dediğini aktardığını paylaştı.

Siyasi tutsakların Meclis’te görüşülen infaz yasasının dışında tutulmasına tepki gösteren Karataş, “Adalet yok. Utanmasalar ‘Kürtler hariç’ yazacaklar. Biz tutuklu yakınları olarak bunu görüyoruz ve bu durumu kabul etmiyoruz. Şu anda herkesin dışarıya çıkarılması ve izole edilmesi gerekiyor. Yine salgına karşı önlem almak yerine salgını içeriye bulaştırma çabalarındalar. Her gün dışardan içeriye giden gardiyanlar memurların hastalığı içeriye taşımaması için önlem alınması gerekirken, gruplar halinde her odaya girilerek sayım yapılıyor. Bir an önce infaz yasasının tekrardan düzenlenerek bu insanların dışarı çıkartılması gerekiyor” dedi.

Kaynak : Mezopotamya Ajansı