“İşten Atmak Yasaklandı” Yalanı: Patronlar Korona Krizi’nde de İşten Atmaya Devam Ediyor

Devletin “işten atılmaların” yasaklandığını iddia ettiği yasal düzenlemenin “yaldızları erken döküldü.” Korona Krizi’nde de işten atmalar hız kesmeden sürüyor. Bursa’da bulunan Endülüs Park AVM 25 güvenlik görevlisi ve temizlik işçisini işten attı. Şirketin Aralık ayından beri de işçilere ödemeleri aksatarak yaptığı öğrenildi.

İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde bulunan tekstil fabrikası SF TRADE’te de 4 kadın işçi sendikalı oldukları için işten atıldılar.

Öte yandan bir sağlık sorunu olarak Covid-19, işçileri yoğun olarak etkilemeye devam ediyor. Devlet iktidarının “çarkların dönmesini” bir öncelik olarak belirlemesi ile “evde kal” söylemleri, kendileri için hükümsüz kalan işçiler sağlıksız çalışma koşulları altında birbiri ardına Covid-19’a yakalanıyor. İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan 25 işçiye Covid-19 pozitif tanısı konuldu. Lüleburgaz’da da Şişecam İşçisi Mehmet Kürtül, Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi.

Antep’te bulunan Halitoğlu Gold Sentetik Çuval işçileri ise, bir işçinin Covid-19 testinin pozitif çıkmasına rağmen üretime devam ettiklerini ve sokağa çıkma yasağında bile çalıştıklarını belirtti.