Demirören Medya “Halıyı Kirleten” Çalışanı İşten Attı

Korona Krizi’nden sonra da, zaten koşulları kötü olan çalışanlara karşı patronların tutumu daha da sertleşti. Devlet iktidarı “işten atılmalar yasaklandı” yalanını söyleyedursun, patronlar çalışanları işten atmak için sudan bahaneler öne sürerek bu süreçte daha ne kadar pervasızlaşabileceklerini göstermeye devam ediyorlar. Bu örneklerden bir de Demirören Medya’da yaşandı. Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, Demirören Medya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katında “pis ayakkabılarıyla halıyı kirlettiği” bahanesiyle işten atıldı.  

Zeynep Tüzer, uğradığı adaletsizliği şöyle anlattı: “Bir hafta önce yani işten çıkarılmadan önce sabah 10-11 civarında her zaman ki gibi işim gereği yönetim katına kontrol amacıyla çıkıyordum. Yönetim katı dahil her yeri kontrol etmemiz lazım. Ben o yönetim katında dolaşırken Meltem Demirören’in asistanı Vuslat Orhan suratını asarak “burada ne işin var” diye sordu. Ben de “yanlış oldu kusura bakmayın” diyerek aşağıya indim. O sırada CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı ile karşılaştım ve ona da kafamı sallayarak merhaba dedim”

Talon adlı taşeron şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, geri döndüğünde Murat Yancı ve Vuslat Orhan’ın kendisini Demirören güvenlik müdürüne şikayet ettiğini ve onların da şirketi arayarak işine son verilmesini istediklerini  ifade etti. Bir yıldır orada çalıştığını  ve ailesini kendisinin geçindirdiğini belirten Tüzer, sonrasında yaşadıklarını şu şekilde ifade etti: “Evde izinli olduğum bir gün telefon geldi ve şirkete gitmem istendi. Şirkete gittiğimde önüme iki tane belge koydular. Bir tanesi kıdem-ihbar tazminatı, biri de iş feshinin akdi belgesiydi. ‘Neden beni işten çıkarıyorsunuz, ne oldu’ diye sorduğumda Demirören güvenlik müdürü olan Zafer bey ‘pis ayakkabılarıyla halıya basmış, ne işi varmış orada ve biz bunu burada istemiyoruz’ şeklinde şikayet geldi’ dedi. Orada bu sözleri duyunca çok üzüldüm, gururum incindi. İşten çıkarılma gerekçesinde “lüzum gereği, iş akdinize istemeyerek son verilecektir” yazıyordu ancak bunun dışında hiçbir madde gerekçe gösterilmemişti.” 

“İşten çıkarma yasağı” olmasına rağmen işten çıkartıldığını söyleyerek şikayet edeceğini belirten Zeynep Tüzer, kendisine taşeron şirket tarafından ücretsiz izin teklif edildiğini, ancak kabul etmediğini ve hiçbir belgeyi de imzalamadığını belirtti.

Korona Krizi’nin başından bu yana, Demirören Medya’da hak ihlalleri ve ücretsiz izin adı altında işten çıkarma haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Aynı medya grubuna bağlı Hürriyet Gazetesi, çalışan 45 sendikalı oldukları gerekçesiyle tazminatlarını ödemeden işten atmış, mart ayında ise koronavirüs tedbiri bahanesiyle CNN Türk’e bağlı çalışan muhabir ve kameramanlar dışarıya kurulan konteynirda kalmaya zorlanarak binaya giriş çıkışları yasaklanmıştı. Bu durumu kabul etmeyen bazı muhabir ve kameramanlar da yıllık izne gönderilmişti.