Pakistan’da Uçak Düştü: 97 Kişi Yaşamını Yitirdi

Pakistan’da, Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı Karaçi yakınlarında düştü. Yerleşim yerine düşen uçağın 91 yolcu, 8 mürettebat taşıdığı öğrenildi. Uçağın pilotunun Karaçi’deki Cinnah Uluslararası Havaalanı kulesine “uçağın motorlarının arızalandığını” söylediğini ve acil durum çağrısı yaptığı belirtildi. Uçağın düştüğü yerleşim bölgesinde de çok sayıda evin tahrip olduğu gelen bilgiler arasında.

Uçaktan sağ kurtulan iki yolcudan biri olan Muhammad Zubair’in  Geo News haber portalına verdiği bilgiye göre, düşen uçağın ilk iniş denemesinde piste çarpıp yeniden havalanmasının ardından pilot 10 dakika içinde ikinci kez iniş inmeyi deneyeceğini anons etti. BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, uçuş gözlem sitesi liveatc.net.In aracılığıyla pilot ile hava trafik kontrol merkezi arasında geçen konuşmada pilotun “İki motoru kaybettim” dediği birkaç saniye sonra da acil durum çağrısı için “Mayday, mayday, mayday” dediği belirtildi.

Çok sık uçak kazaları yaşanan ve bu nedenle uçuş güvenliği sorgulanan Pakistan’da, ülke tarihinin en büyük uçak kazası olarak tarihe geçen olayda 2010’da özel havayolu şirketi Airblue’ya ait bir uçağın İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu uçaktaki 152 kişi yaşamını yitirmişti.

2012’de ise Bhoja Air’a ait Boeing 737-200 tipi bir uçak, kötü hava nedeniyle Rawalpindi’de inişe geçtiği sırada düşmüş, uçaktaki 121 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirmişti.

2016’da da Pakistan Uluslararası Havayolları’nın bir uçağı, ülkenin kuzeyinden İslamabad’a doğru uçarken alev almış ve bu olay sonucu da 47 kişi yaşamını yitirmişti.