İktidar Yanlılarının Kadınlara Yönelik Sosyal Medya Terörü Sürüyor

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik, sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırı gündemde sıcaklığını korurken, bir başka saldırı da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na gerçekleşti. Adının önünde Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı titri bulunan Ahmet Yağcı adlı erkek, Kaftancıoğlu hakkında Twitter’dan cinsiyetçi ifadeler paylaştı. Saldırgan erkek, paylaşımı haber olunca profilini gizledi.

Sendika görünümündeki iktidar aparatının yöneticisi olan Yağcı’nın sosyal medya profilinin de benzerleri gibi, etik kurallara(!) dikkat çekmek amacıyla yeşil ikonlu olduğu görüldü.

Öte yandan, bugün Canan Kaftancığolu üzerinden, Başak Demirtaş’a yapılan saldırıya AKP içinde farklı tepkiler gelmişti. Antep eski milletvekili Şamil Tayyar ve AKP Grup Başkanı Naci Bostancı saldırıyı “yeşil ikonlu” hesaplara dikkat çekerek eleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve bir dönem AKP’nin sosyal medyadaki troll hesaplarını yönettiği söylenen, bu süreçte ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank Demirtaş’a yönelik saldırıyı eleştirmekten, çok eleştirenlere dönük saldırı içeren paylaşımlarda bulundular. Canan Kaftancıoğlu’nun 2013’te Erdoğan’a yönelik bir paylaşımını hatırlatan Altun ve Varank, Başak Demirtaş’a yapılan saldırıya tepki gösterenleri “dürüst olmamakla” itham etti.