Bekçilerin Büyük Başarısına (!) Valilikten Ödül

Çorum’da 10 Haziran akşamı Kale Mahallesi’ndeki bir tekel bayisinde çıkan kavgaya intikal eden polis ekibine “taksi tutarak” takviyeye giden iki bekçiye “başarı(!) belgesi” verilecek.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, taksi tutarak olay mahalline intikal eden iki çarşı ve mahalle bekçisine, “halkın huzuru ve güvenliği için çalışma gayretleri, özverileri ve mesleğine bağlılığı yönündeki yüksek görev anlayışları” nedeniyle Çorum Valiliği tarafından başarı (!) belgesi verileceği öğrenildi.

Bekçilerin, Meclis’te yapılan düzenleme sonrası artırılan ve yoruma açık hale getirilen yetkileri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Son olarak dün, avukat Cesim Parlak yaptığı açıklamada bekçilerin, yoruma açık görev tanımına vurgu yaparak, ‘namus bekçiliği’ gibi görevler üstleneceklerdir.” demişti. Parlak yaptığı açıklamada, yasal düzenlemede yer alan “fuhuş yapıldığından şüphe edilen yerler” ifadesine vurgu yaparak “bekçilerin mahallede her bekâr veya yalnız yaşayan kadının evini gözetleyebilmesinin önü açılmıştır” demişti.