Suruç Aileleri Adalet İçin Kampanya Başlattı

Suruç Katliamı için 59 aydır adalet arayan Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 5. yılına yaklaşırken 1 ay sürecek adalet kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kadıköy Halitağa’da yapılan 59. Ay oturması’na Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri ve yoldaşlarının yanı sıra, Gençlik Örgütleri ve çok sayıda devrimci katıldı.

Suruç’ta katledilen devrimcilerin, Kobane’nin yeniden inşası için çıktıkları yolda katledildiklerinin hatırlatıldığı eylemde, adalet mücadelesinin 59 aydır sokak sokak her yerde sürdürüldüğü ifade edildi.

59. ayın basın metnini okuyan Suruç’ta yaşamını yitiren devrimcilerden Vatan Budak’ın babası Murat Budak, bir ay sürecek bir kampanya yürüteceklerini duyurdu:

“Önümüzdeki 1 ay boyunca 33 düş yolcumuzun adını yaşatmak için anmalar ve etkinlikler düzenleyecek, adalet zincirleri oluşturacak, adalet kürsüleri kuracak, herkesi Suruç için adalet üretmeye çağıracak, ölümsüzlerimizin ve tüm adalet arayışçılarının çığlığı ve adımları olmaya devam edeceğiz. 20 Temmuz günü ise, her yıl yaptığımız gibi 11.50’de 33 düş yolcumuzun mezarları başında olacağız. Tüm duyarlı kamuoyunu önümüzdeki 1 ay boyunca yapılacak etkinliklere katılmaya davet ediyor herkesi adalet mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.