AKP’nin İstanbul’u Kaybetmesinin Yıldönümünde İstinaf, Kaftancıoğlu’nun Cezasını Onadı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na İstanbul seçimleri kaybedildikten sonra yıllar önce paylaştığı sosyal medya gönderileri bahanesiyle açılan davada verilen ceza istinaf mahkemesince onaylandı. Karar, Yargıtay’ca incelenecek; Yargıtay’dan da onama gelirse Kaftancıoğlu hapse girecek.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan toplamda 9 yıl 8 ay 20 hapis cezası vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından usul ve esas yönünden isabetli bulundu.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karara karşı iyimserliğini korudu. İmamoğlu hiçbir şey olmamış gibi “23 Haziran, İstanbulluların adaletten yana tarihe bıraktıkları bir izdi. Hukuksuzluğa karşı mücadelemiz, adalet arayışımız hep sürecek. Her şey çok güzel olacak, çok güzel olacak” dedi.

CHP’li Özgür Özel “Seçim zaferinin 1’inci yılında, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na seçim kazanmasının bedelini ödetmek istiyorlar.” derken Muharrem İnce “Yargıyla infaz ve intikam alma dönemi.” dedi.