TJA Üyesi Rojbin Çetin’e Ev Baskınında İşkence

Tevgera Jinên Azad ( Özgür Kadın Hareketi) TJA üyesi Rojbin Çetin, evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Çetin’in Diyarbakır kent merkezindeki evine dün akşam saatlerinde polis baskını yapıldı. Baskın sırasında Rojbin Çetin’e 3 saat kadar işkence yapıldığı, polisin evin kapısını balyozla kırıp, 2 köpeği üzerine saldırttığı öğrenildi. Çetin sağlık kontrolüne tekerlekli sandalye ile götürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, bir önceki dönem Van Edremit belediye eş başkanlığı da yapan Çetin, köpek saldırısı sonucu bacaklarından ve vücudun birçok yerinde ağır yaralar aldı. Çetin’in baskın boyunca gözleri kapatılarak işkence, cinsiyetçi küfür ve silahlı tehdide maruz bırakıldı.

Çetin’in gördüğü işkenceye dair, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran tarafından Yerel Yönetimler Bürosu’nda basın toplantısı düzenlendi. Polislerin Çetin’in yarı çıplak şekilde fotoğrafını çektiklerini de kaydeden Acar Başaran, “Arkadaşımızın gözü kapalı. Ancak fotoğrafın çekilme sesini duymuş. Soruyoruz bu fotoğrafları ne amaçla kullanacaksınız? Yetkililer bunun hesabını versin. Yoksa istifa etsin...” diye konuştu.

Diyarbakır’da dün sabah saatlerinde yapılan baskınlarda aralarında,  kayyum atanan Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak ve Rosa Kadın Derneği yöneticilerinden Rojda Barış’ın da olduğu siyasetçiler gözaltına alınmıştı.