Viyana’daki Faşist Saldırılara Karşı Ernst-Kirchweger İşgalevinden Açıklama

Ernst-Kirchweger-Haus* işgal evinden son günlerde Viyana’da yaşanan saldırılarla ilgili açıklama metnini paylaşıyoruz.

“Türk faşistler 24 Haziranda Kürdistan ve kadın hakları için düzenlenen yürüyüşe saldırdı. EKH işgal evi önünde düzenlenen dayanışma eylemine faşist saldırılar devam etti. Polis eylemle ilgisi olmayan bir kişiyi gözaltına aldı.

Ertesi gün düzenlenen eyleme faşistler tekrar saldırmaya çalıştı. Eylem sonlandıktan sonra alandan polisin çekişmesiyle birlikte Ülkücüler, AKP destekçileri ve kendilerinin “Favoriten bölgesinin bekçileri” olduğunu iddia eden gruplar tekrar toplandı ve EKH işgal evine saldırdı. 200-300 kadar faşist uzun bir süre kargaşa çıkarıp, EKH’ye taş, şişe ve havai fişeklerle saldırıp binaya zorla girmeye çalıştı. Bu süreçte binanın ilk katının pencereleri parçalandı.

Sadece antifaşist dayanışma bu saldırıların büyümesini engelleyebildi. Polis bu süreçte olan biteni izlemekle kaldı.

Devrimci, özgürlükçü kurumlara ve eylemlerine iki gün içinde iki saldırı düzenlendi. Bunun son olacağını düşünmüyoruz. Bu saldırılar şu anda kürt bölgelerini bombalayan ve kürt halkını terörize eden Erdoğan liderliğindeki baskıcı politikalarla bağlantılı. Ancak bu saldırılar kürt örgütlerinin katılımcısı olduğu EKH’ın uzun geçmişinin de bir parçasıdır. Bu nedenle dayanışmamızı kürt illerinde faşist saldırılara maruz kalanlara ve bu coğrafyada ve tüm dünyada adil bir toplum için savaşanlara gönderiyoruz.”

Faşizme geçit yok

Biji Berxwedan! Jin, Jiyan, Azadî!

*EKH 1990 yılından beri işgal edilen bir sosyal merkez. Göçmenlerin etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İşgal evi adını ikinci dünya savaşında antifaşist bir direnişçi olan ve 1965 yılında bir aşırı sağcı faşist tarafından öldürülen Ernst Kirchweger’den alıyor.

Kaynak: https://t.co/kV7AbKuYKb

Çeviri: Okan Şahin