Sakarya- Hendek’te Havai Fişek Fabrikasında Patlama

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sesi 50 km uzaklıktaki Sakarya kent merkezinden de duyuldu. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede olan fabrikanın içinde 150-200 civarında insan olduğu belirtiliyor.

Fabrikada patlamaların halen yer yer devam ettiği, Sakarya ve  çevre ilçe hastanelerinin de alarma geçirildiği, tedbir olarak yoğun bakım servislerinin de hazırlatıldığı öğrenildi. Sakarya Belediye Başkanı, “Vahim bir tablo var. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Hala patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Alp Sirman, “Havada yüksek oranda kanserojen gaz olabilir. Yakın yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerekebilir” uyarısında bulundu.

Sirman, “Bu fabrikanın ilk patlaması değil. Patlama çok güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz ortaya çıkmış olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki yerleşim yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre uyarı yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine doğru gelirse boşaltmak mantıklı olabilir” dedi.

Fabrikanın denetimsiz olduğunu ve her yıl patlamalar yaşandığını belirten Dr. Sirman, “Sanayi sitesinde bu kadar patlayıcı depolanmamalı” açıklamasında bulundu.