AKP’li Vekile Tepki: “Sattınız Hepsini, Bitirdiniz”

LEAD Technologies Inc. V1.01

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl Köyü’ne ziyarete giden AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’e bir köylü tepki gösterdi.

Arazilerin kamulaştırılma kararına tepki gösteren köy halkının “Hakkı Dayı” dediği bir kişi vekile “Ahmet senin babanın da arazisi var burada. Benim 40 tane yerim gidiyor, benim hayatım bitiyor. Utanmıyorsunuz da Memlekette bir şey koymadınız, sattınız hepsini. Ne dinleyeceğim. Bitirdiniz memleketi. Mahvettiniz, Allah’tan bir korkun. Sizde hiç mi Allah korkusu yok” dedi.

Kendisine tepki gösteren kişiye sinirlenen Hacı Ahmet Özdemir, “Yaptığınız ayıp. Bizim yaşlıya hürmetimiz var. Konuştuğunuz laftan haberiniz yok. Köyü satan da, bitiren de şerefsizdir. ‘Köyü sattı’ diyen de şerefsizdir. Böyle bir terbiyesizlik görmedim” ifadelerini sarf etti. Özdemir, o anı kameraya alan bir köylüye ise “sen de çekme kardeşim” diyerek tepki gösterdi.

Söz konusu bölgede tarım arazilerinin kamulaştırılıp kömür madeni açılması kararı alınmış, bu karara tepki gösteren köylüler kömür madeni açılmasına karşı eylem yapmıştı.