İçişleri Bakanlığı Gülistan Doku İçin Yapılan Su Altı Çalışmalarını Durdurdu

İçişleri Bakanlığı Gülistan Doku için yapılan su altı aramalarını durdurdu. Uzunçayır Baraj Gölü içinde ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde yapılan arama çalışmaları bugün itibariyle durdu.

Dersim Valisi Mehmet Ali Özkan, çalışmaların yüzeyde devam edeceğini belirterek “İçişleri Bakanlığının talimatıyla su altında yapılan çalışmalar durduruldu. Ekipler ciddi bir çalışma yürüttü, defalarca kez su altına dalış yapıldı. Su altı arama çalışmaları durduruldu ancak yüzeyde botla arama çalışmaları devam edecek” dedi.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, su altı arama çalışmalarının durdurulmasına karşı, “Kardeşim karada yok, suda yok; o zaman nerede? Kardeşimi versinler.” diye konuştu. Soruşturma Savcısı Serhat Savaşçı ve bir ay önce Ordu’ya atanan eski Dersim Valisi Tuncay Sonel’in yaptıkları açıklamalara dikkat çeken Aygül Doku, şöyle devam etti: “Soruşturma Savcısı yüzde 99 Gülistan suda diyor. Önceki Dersim Valisi Tuncay Sonel, “Gülistan suda.” dedi. Ama suda arama yapan dalgıç ekipler “Hayır Gülistan suda değil.” diyor. Aygül Doku “Madem kardeşim suda, neden durdurdular, neden daha geniş bir alanda arama çalışması yapılmıyor? Kardeşimi aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar burada bekledik, bundan sonra Meclis’in önünde bekleriz.” diyerek ekledi.