290 Milyon Euro Yolsuzluk Yapan Can Akın Çağlar İBB’de Genel Sekreter Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünü de yapan Can Akın Çağlar’ı İBB Genel Sekreteri olarak atadı. İBB’de başkandan sonraki makam olan genel sekreterliğe yapılan bu atama tartışma yarattı.

8 yıl genel müdürlük yaptığı Ziraat Bankası’nda verdiği bazı krediler nedeniyle CHP’li Aykut Erdoğdu’nun da yolsuzlukla suçladığı Çağlar’ın, Bayrampaşa’da ORA Alışveriş Merkezi’ne verdiği kredi tartışmalara neden olmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yakınlığı ile bilinen Çağlar’ın Ziraat Bankası genel müdürlüğü döneminde bankanın Bayrampaşa’daki ORA İstanbul Alışveriş Merkezi için verdiği ve 270 milyon Euro’su ana para, 20 milyon Euro’su faiz olmak üzere 290 milyon Euro’yu, yaklaşık 720 milyon lira bulan kredi, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından “Cumhuriyet tarihinin en yüksek batık kredisi” olarak yorumlanmıştı.

Çağlar, Ziraat Bankası genel müdürlük görevinden 2011’de istifa etmişti. Dönemin başbakanı Erdoğan Çağlar’ın istifasını “Can Bey ile ilk zamanlarda çok iyi çalıştık ama son zamanlarda bizi biraz gücendirdi.” şeklinde yorumlamıştı.