E-Ticaret Şirketi Wayfair Hakkında Çocuk Kaçırma ve Pedofili İddiaları

Mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi Wayfair, hakkındaki çocuk kaçırma ve pedofili iddiaları ile gündemde. İddialara göre Wayfair özel şifreleme ile, kaçırılan çocukları internet üzerinden başka kişi ya da kişilerle bağlantılandırıyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı e- ticaret sitesi Wayfair’in oldukça pahalıya dolap, çekmece, yastık gibi ürünleri satmasının arkasındaki gözlem ve iddiaları paylaştı. Bu iddiaların 2016 yılında, ABD eski başkanları Bill Clinton ve Barack Obama’nın da adlarının karıştığı, Pizza Gate Skandalı olarak bilinen iddialara benzerliği ile dikkat çekti. Benzer iddialar ve gözlemler birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da dillendirildi.

Wayfair web sitesinde satışa sunulan oldukça pahalı dolaplara, çekmecelere, yastıklara marka, model, tasarımcı ya da etiket olarak Amerika’da kayıp olan çocukların ismini verdi.

Wayfair’de yer alan dolaplara ismi Neriah, Yaritza, Alyvia ve Samiyah gibi kayıp çocukların ismi verildiği keşfedildi.

Aynı sosyal medya kullanıcısı, twitterda çok konuşulan ve kısa sürede yarım milyon tweet atılmasına rağmen söz konusu iddianın Twitter Algoritmasi Trend listesine alınmadığını, Wayfair ile ilgili yazılara bakmak isteyenlerin “az sonra okuyacağınız şeyler yanlıştır’ uyarısıyla karşılaştığını belirtti.

Konuya dair bir TV programına katılan ABD’de yaşayan gazeteci Ali Çınar ise şirketin söz konusu ürünleri kaldırdığını, ancak iddialarla ilgili resmi makamlarca açılmış bir soruşturma olmadığını söyledi.