Rönesans Holding’in Rusya Şantiyesinde İsyan Var

Cumhurbaşkanlığı Sarayı da dahil olmak üzere devletin birçok inşaat projesinde imzası olan şirket Rönesans bünyesinde ve Rönesans Holding’in taşeronluğunu yapan şirketlerde çalışan işçiler Rusya Amur Doğal Gaz İşletme Şantiyesi’ndeki ofisleri bastı.

Haziran ayının sonralarında Rönesans Holding’e bağlı şantiyede 4500, Yamata Yatırım’a bağlı şantiyelerde 1500 işçinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Bu nedenle de şantiyelerde, Türkiye’den gelen işçilerin çoğunun dönüş yaptığı belirtildi. Rusya Amur Doğal Gaz İşletme Şantiyesi’nde çalışmaya devam eden yerel işçiler bir süredir anlaşmış oldukları ücret miktarından eksik olarak ödenen maaşları nedeniyle isyan etti.

Rönesans Holding ve  Rönesans Holding’in taşeronluğunu yapan şirketler Pondere Industry, 2A Montek Mühendislik, Piramit Endüstriyel Montaj, Kalkedon Enerji ve Mühendislik’e bağlı çalışan işçiler, ofisleri basıp tahrip etti, şirket araçlarını ters çevirdi. İsyan eden işçilere gece saatlerinde Rus kolluk güçleri saldırdı, şantiyeyi basan Rus Özel Kuvvet Polisi  çok sayıda işçiyi gözaltına aldı.