MİT IŞİD’linin El Hol Kampı’nda Tutulan Eşini ve Çocuklarını Kaçırdı

NTV, devletin resmi “medya organı” Anadolu Ajansı kaynaklı haberinde, Suriye’de YPG kontrolündeki El Hol kampından Suriyeli bir IŞİD’linin Moldovalı eşi ve dört çocuğunun “başarılı bir operasyonla” kaçırıldığını duyurdu.

Haberde, Moldova hükümetinin TC’den yardım talebinde bulunduğu ve söz konusu “operasyonun” 6 Haziran’da gerçekleştirildiği iddia edildi.

Yaklaşık 70 bin IŞİD savaşçısı ile eşleri ve çocuklarının tutulduğu El Hol Kampı’nda farklı coğrafyalardan cihatçı terör çetesi IŞİD’e katılanlar bulunuyor. Pasaportlarını taşıdıkları 50’ye yakın farklı devletin hiçbirinin kabul etmek istemediği IŞİD üyelerinin kaldığı kamp cihatçı terör uzmanları tarafından IŞİD’in yeniden güçlenebileceği “radikalleşme laboratuarı” olarak adlandırılıyor.

IŞİD’in kendi “yargı ve asayiş sistemini” kurduğu ve zaman zaman infazların yaşandığı El Hol Kampı’nı ziyaret eden gazetecilerin gözlemlerine göre, kampta bazı kadınlar IŞİD’e hâlâ güçlü bir şekilde bağlı ve çocuklarını da bu ideolojiyle yetiştirmeye devam ediyorlar.